Tuplaprossu-PC musakäytössä

Back to luomisen tuska O

Mikäs pakko sitä macciin on siirtyä suurten tehojen perässä... Kai tehokkaan tuplaprossu-PC:n voi yhtä hyvin rakentaa musakäyttöön?! Esim. cubasen käyttäjien saattaa olla parempi pysyä PC:ssä.

Tänne voisi kerätä kokemuksia, faktaa, hyviä linkkejä jne. asiasta. Ainakin itseäni kiinnostaisi enemmän rakentaa tehokas tuplaprossu-pc kuin ostaa himokallis mac. Esim. SX2 tukee multiprosessointia ja parista paikkaa netistä olen jo löytänyt juttua, että toista prosessoria cubase osaa hyödyntää n. 70-90%, eli tehoa tulisi todennäköisesti roimasti lisää.

AMD vai Intel? Mikä emolevyksi, jne... ?

Mietteitä ja tietoa kehiin vaan jos löytyy! :)

Mielenkiintoinen threadi:)

Itse olen täs sivusilmalla mäkkiä katsellut... Mutta vankana Cubasekannattajana tuskin tulisin mäkistä hyötymään yhtä paljon ku Logicin käyttäjät. Ja selvä on ettei sekkarin vaihto näin yks kaksi tule kyseeseen. Tosin mäkin stabiilisuus, "hifistely", sekä tietty kliinisyys ja teho kiinnostaisi.

Mut loppupelissa tuskin tuplaprosessori himo pc tulisi halvemmaksi ku mäk... Geevitosen saa jo kahdella tonnilla. Eipä kunnollisen PC rakentelu tulee halvemmaksi jos sen viimoisen päälle rakennat:)

Et tässä tämänkin threadin edetessä mietitään yhä mäkkiä tai sit uuden tehopeeceen hankinta....

Uusimmat Opteronit ovat ihan omassa luokassaan tällä hetkellä. Todistin tässä jokin aika sitten että oma P4 3,06 jäi jalkoihin armotta. Tupla Opteroneilla varustettu PC väänsi 5-6 kertaa enemmän samaa tavaraa.

Eli vaikka käyttikset ja ohjelmatkaan eivät edes tue niitä tällä hetkellä oikein millään tavalla (64 bittistä koodia), niin kyllä niissä on järjettömästi potkua.

Pitänee odotella tässä vähän aikaa vielä ja varmaan itsekin päivittää setti kunhan hinnoista on saatu pahimmat pölyt päältä.

Laskeskelin tuossa huvikseni esimerkkikeskusyksikön käyttäen Intel Xeon Foster-prossuja, eli:

2x Intel Xeon Foster 2.8GHz DP 2x 413,90e
Asus PC-DL Deluxe - emolevy 1x 264,90e
Kingston 512MB DDR 333MHz, PC-2700 1x 83,90e
Seagate Barracuda Serial ATA 160GB 8MB 1x 136,00e
LG GSA-4081SB 8X DVD-/+RW/RAM asema 1x 153,90e
Club-3D Radeon 9600 Pro 128MB 1x 136,90e
kotelo + tehokas poweri 1x 150e

yht. n. 1750e

En ole varma, pitääkö tuossa ottaa vielä huomioon mitä tarkemmin noita osia valitessa, mutta tuota hintaluokkaa olisi tuollainen mylly. Yritin valita kokoonpanoon suunnilleen samanlaiset osat kuin vastaavissa mac-kokoonpanoissa on, jotta mahdollista hintavertailuakin voisi harjoittaa. Pitääpä vielä tutkia sama noilla opteroneilla...

Fat Abbot, pystytkö ottamaan enemmän selvää siitä opteron-koneesta, eli mitä osia siinä mahdollisesti oli (lähinnä emo+prossut (MHz?)) ja oliko se musiikkikäytössä vai missä? Alkoi kyllä kiinnostaa aika paljon toi.

Edit:

Opteronit näyttävät tosiaankin olevan vielä aika tyyriissä hinnoissa, varsinkin niitä tukevat emolevyt ja rekisteröidyt muistit. Ja mitenkähän niiden uusien pci-x ja 64bit pci-korttipaikkojen kanssa, että käykö niihin ollenkaan tavalliset pci-kortit enää, vai ovatko ne joillekin uusille korteille suunniteltuja? Näyttäisi melkein pelkästään tyanilla olevan noille opteroneille emolevyjä ja niissä on kaikissa melkein noita 64bit pci-paikkoja. Entäs tehomenekki? Tollaseen tuplaprossukoneeseen kannattaa varmaan suoraan ostaa joku 450W poweri...

Voi joutua tosiaankin hieman odottelemaan noiden opteronien kanssa, että niiden ja emolevyjen hinnat tulisivat alas.

Quote by Tuppu_

Voi joutua tosiaankin hieman odottelemaan noiden opteronien kanssa, että niiden ja emolevyjen hinnat tulisivat alas.


Mitä itse olen lukenut erinäisiä testejä, niin Opteronit ovat todellakin kannattavampi sijoituskohde. Tehoerot kasvavat Opteronin hyväksi sitä enemmän, mitä prossuja laitetaan rinnakkan. Xeonien FSB:n nopeus jää muistaakseni tässä pullonkaulaksi, kun Opteroneissa muistin käsittely tapahtuu prosessorin sisällä. Tosin täytyy muistaa, että testit ovat keskittyneet enemmän palvelinpuolelle, eikä multimediakäytössä erot välttämättä ole niin paljoa AMD:n hyväksi.

Edit:

XeonDP prossulla on 533MHz jaettu FSB. Teoriassa FSB:n siirtonopeus kahdella prossulla on n. 4.26GB/s ja 4 prossulla 3.2GB/s.
Opteroneilla kaksikanavainen DDR333 väylä, jolla tietoa siirtyy teoriassa 5,3GB/s ja HyperTransport -väylä siirtää prossujen välillä tietoa 6,4GB/s.

TJEU: http://theinquirer.net/?article=10797

Tupaprossukoneeseen joko Opteronit tai Penat. Muiden AMD:n prossujen kuin Opteronien laittaminen koneeseen, missä on useampia prossuja on ongelmien kerjäämistä.

Mut tukeeks PC puolella mikään muu musasofta tota tuplaprosessoriutta kuin kuppanen? Meinaan että muutenhan siinä menee tehot hukkaan

Quote by dewilator
Mut tukeeks PC puolella mikään muu musasofta tota tuplaprosessoriutta kuin kuppanen? Meinaan että muutenhan siinä menee tehot hukkaan


Ainakin sonar tukee... Myös nuendo muistaakseni.

juu mut se tärkein ;) eli logic ei taida tukee...

Quote by Tuppu_
Ja mitenkähän niiden uusien pci-x ja 64bit pci-korttipaikkojen kanssa, että käykö niihin ollenkaan tavalliset pci-kortit enää, vai ovatko ne joillekin uusille korteille suunniteltuja?


G5:ssä ainakin toimii.. tälläkin hetkellä RME siinä kiinni. PCI-X:ssä taitaa olla vaan
jatkettu liitintä kuten ISA-väylässäkin 16-bit paikka muinoin.

Quote by nuh
juu mut se tärkein ;) eli logic ei taida tukee...


No mutta logic miehet vaihtaakin mäkkiin :D

Quote by Tuppu_
Quote by nuh
juu mut se tärkein ;) eli logic ei taida tukee...


No mutta logic miehet vaihtaakin mäkkiin :D


Logic-miehet ei vaihda yhtään mihinkään niin kauan kuin 5.5.1 riittää kaikkiin kuviteltavissa oleviin tarpeisiin. Eli ei ihan vähään aikaan. ;)

Entä, jos itse pääohjelma tukee multiprosessointia, niin pitääkö plugineiden lisäksi tukea sitä, vai meneekö muuten toisen prosessorin hyöty hukkaan?

Quote by Tuppu_
Entä, jos itse pääohjelma tukee multiprosessointia, niin pitääkö plugineiden lisäksi tukea sitä, vai meneekö muuten toisen prosessorin hyöty hukkaan?


No jos pääohjelma sitä tukee niin mikä se pointti siinä on jos eivät pääohjelman plugit ym. sitä tue? Ei pääohjelma vaati paljon mitään tehoja, joten tuskin sen on mitään multiprossua tuoettava.

Eiks sen pääohjelman tehtävä ole jakaa siihen kohtistuva kuormitusta kummallekin prosessorille? Näin olen ainakin ymmärtänyt.

Quote by gerry
No jos pääohjelma sitä tukee niin mikä se pointti siinä on jos eivät pääohjelman plugit ym. sitä tue?


No sitä minä juuri tässä yritän selvittää. Olisi hyvä kuulla jotain faktaa asiasta.

Ainakin timeworksin reverbx-plugari valmistajan mukaan tukee multiprosessointia ja pitäisi olla yksi ensimmäisistä, joka sitä tukee. Eli jos sen perusteella päättelee, niin jokaisen pluginin pitäisi erikseen tukea multiprosessointia, jotta siitä olisi hyötyä. Vai meneekö homma kuitenkin siten, että cubase jakelee resursseja plugareille, jolloin kumpaakin prosessoria käytetään järkevästi?

Tokihan cubase itsekin käyttää paljon cpu:ta, jos audioraitoja on paljon ja käyttää niiden efektoinnissa cubasen omia tilpehöörejä. Ja menee siihen miksaukseenkin ja efektien routtauksiin tehoa, eli asio-enginen pyörittämiseen. Ainakin Hyperthreadingiä käyttäessä mm. cubasen grafiikat säikeistetään toisen "virtuaalisen" prosessorin laskettavaksi, kun suurinta vääntöä tarvittavat hommat jää "ykkös"-prosessorin hoideltavaksi. Näin steinbergin mukaan.

Noin tehollisesti dual opteron tulee sijoittumaan varmasti aivan G5:n kanssa samoille viivoille, ellei ylikin. Tänäpäivänä ovat vaan vielä turhan kalliita ja Inteliltä ei tietääkseni vielä ole tullut vastustajaa Opteronille joka taasen loisi kilpailua ja myös samalla pudottaisi hintoja maantasalle. Xeon on kyllä jo auttamatta tällä hetkellä vanhaa tekniikkaa ainakin nykyisellä 533 väylällä ja 2.4 xeon painii samassa sarjassa 3ghz p4:n kanssa joten teholisä on vain about 1/4 joka ei ole paljoa nähden kustannuksiin. :sad:

O