Soittopöytä-topic
En tiedä oisko tää ollut enemmän General Discussionin puolelle... mut here goes.
Elikkä vihdoin levarit pääsis omaan huoneeseen omalle pöydälleen. Nyt sitten vaan pitäisi keksiä millaisen pöydän rakentaa. Sopivan pituinen pöytälevy on jo ostettuna mutta...
alunperin ajattelin siihen jalkoja, mutta niiden rakentaminen on vähän niin ja näin ja valmiina ei välttämättä löydy sopivaa korkeutta. Nyt sitten ehdotettiin seinäkiinnitystä. Elikkä tuetuilla kulmaraudoilla pöytälevy kiviseinään kiinni. Kysymys kuuluukin, onko kukaan muu tehnyt/nähnyt vastaavaa rakennelmaa ja kestääkö tämmöinen rakennelma teknarit+mikserin? :)
Kysymys kuuluukin, onko kukaan muu tehnyt/nähnyt vastaavaa rakennelmaa ja kestääkö tämmöinen rakennelma teknarit+mikserin?
Tuo yhdistelmä painaa hieman mikseristä riippuen n. 25kg. Jos sulla on kivi- tai puuseinä ja pitkiä ja paksuja pultteja, niin aivan varmasti kestää. Kannattaa käyttää kunnon tavaraa, sillä huojuva levypöytä on pidemmän päälle melko sietämätön.
Tuo yhdistelmä painaa hieman mikseristä riippuen n. 25kg. Jos sulla on kivi- tai puuseinä ja pitkiä ja paksuja pultteja, niin aivan varmasti kestää. Kannattaa käyttää kunnon tavaraa, sillä huojuva levypöytä on pidemmän päälle melko sietämätön.
Juu sehän tuossa seinäkiinnityksessä kyllä houkuttaisi, että ei sitten huojuisi ainakaan jos on kunnon kiinnitys. Ja myös korkeuden saisi juuri sopivaksi. Ei vaan oo kivaa jos teknarit rumisee sitten alas pöydän mukana :p
Kylläpä tämä ratkaisun suosittelijakin kyllä vakuutteli, että varmasti kestää. :)
Mä tein kanssa muutama vuosi sitten oman soittopöydän massiivipuulevystä ja säädettävistä jaloista. Jalat tilasin Ikeasta ja maksoi jotain n.10e / kpl. Jalat pystyy säätämään sen verran korkealle, että minunkin pituinen 190cm tiskaaja pystyy soittamaan selkä suorana. Ehkä ainut ongelma noissa jaloissa on se, että ilman riittävää kuormaa pöytä huojuu hieman. Kun kuormaa on tarpeeksi ja viritelmä nojaa seinää, ei mitään ongelmia ole.
Uskon kanssa, että riittävän järeillä tarvikkeilla saat kyllä sen levyn porattua suoraan seinäänkin, mutta itse kyllä tukisin sitä jotenkin myös jaloilla tmv. Joku kun menee kännissä vaikkapa istumaan levyn päälle tai muuten nojaa siihen koko painolla, niin voi tulla aikas pahaa jälkeä.
Itsekkin oon rakentanut pöydän omille vehkeille ja hyvin on toiminut. Itsella on paksu(n.20mm) vanerilevy(jonka repäsin jostain vanhasta skeittihässäkästä mikä pentuna on ollu) ja se on takaa seinässä kiinni niin, että siellä on sellanen tukikapula ruuvattu seinään ja levy lepää sen päällä. Levy on myös ruuvattu kiinni tukilautaan. edessä on sitten jalat
toteutettuna niin että kertopuusta(n. 40X4065mm) leikkasin sopivanmittaset pätkät ja sitten kulmaraudoilla kiinni pöytään sekä lattiaan. kestää helposti istua päällä ja on muuten vakaa.
Nyt olen ajatellut toteuttaa sellasen version tilanpuutteen vuoksi, jossa ois kunnon levyhyllyt soittotason alapuolella, jolla saisin mahtumaan kaks kertaa enemmän levyjä pöydän alle. Tarkotus ois väsätä tollanen ihan perus
hyllysysteemi joka ois sopiva vinyyleille ja sopivan korkea. Kaupoista kun ei tahdo oikein saada juuri sopivia/oikean korkusia ja itse tekemällä tulee pirusti halvemaksi. Eli aluksi vain pohjalevy johon kulmaraudoilla sivuseinät kiinni ja päälle taas kulmaraudoilla päälylevy kiinni.
Puoleenväliin tukiseinä tai tukijalakset. sitten välitaso kiinni seiniin ja keskelle
ja se on siinä.
Ja vielä yks vinkki kaikille nääs jos aina ketuttaa laittaa kaikki laitteet erikseen päälle(ja kun esim. stanttoneissa virtanapit on vielä nii hankalasti)
niin hommaatte tarpeeksi ison jatkoroikan(itellä 6 paikkainen) ja vielä sellaisen jossa virtakytkin. Kaikki laitteet saa päälle yhdellä napilla ;)
Ite täs pikkuhiljaa aloittelen kanssa kunnon soittopöydän rakentelua, tällaista on tullut jo hankittua:
4 kpl ranteenpaksuisia rosteri pöydänjalkoja (säädettäviä) jotka täytän hiekalla. Kunnon pöytälevy n. 35 mm paksu jonka ajattelin ensin pinnoittaa kauttaaltaan polyeteenimuovilla tai kumibitumilla ja sen jälkeen ohkaisella alumiinilevyllä.
Yksinkertainen, siisti, erittäin tukeva, ja juuri oikealla korkeudella jotta voi soittaa selkä suorana.
ranteenpaksuisia rosteri pöydänjalkoja (säädettäviä)...
Mistäs tollasia löytyy (ja kuinka korkealle säädettävissä)?
Kysymys kuuluukin, onko kukaan muu tehnyt/nähnyt vastaavaa rakennelmaa ja kestääkö tämmöinen rakennelma teknarit+mikserin?
Tuo yhdistelmä painaa hieman mikseristä riippuen n. 25kg. Jos sulla on kivi- tai puuseinä ja pitkiä ja paksuja pultteja, niin aivan varmasti kestää. Kannattaa käyttää kunnon tavaraa, sillä huojuva levypöytä on pidemmän päälle melko sietämätön.
Vanhoissa kivitaloissa (esim. Helsingin keskusta) voi sitten ainakin väliseinät olla ns. kanapaskaa mikä voi vaikuttaa kestävältä kiviseinältä, mutta saattaa tulla isommaltakin alueelta alas jos sille päälle sattuu. Mutta kunnon proput ja ruuvit ni pitäs varmaan pysyä, ja jos vielä vaikka "koeistuu" sen pöydän niin pysyy sitten mieli rauhallisena kun masiinat siihen laittaa.
Jeps, kannattaa varoa kananpaskaa. Aika usein sitä on myös varsinaisen rakennusmateriaalin päällä n. 2-10cm kerros.
Sitä on käytetty pääsääntöisesti sotien välisenä aikana.
ranteenpaksuisia rosteri pöydänjalkoja (säädettäviä)...
Mistäs tollasia löytyy (ja kuinka korkealle säädettävissä)?
Kattele rautakaupoista, maksaa kylläkin n. 35 - 40 e kpl. säätövaraa näis on 100 mm (1000 - 1100 mm). jalkojen kiinnitysraudat maksoivat 8 e kpl. Kalliita mutta niin perkeleen jämäköitä.
Tosta soitinpaketista tuli vaan mieleen, että pelkät teknarit painaa sen reilu 25kg, ja mikseri siihen päälle niin päästään helposti sinne 35kg:n päälle. Jos vielä lastataan kaks kipaletta cd-soittimia, tai vähän isompi tupladekki, ni pöydän tulee kestää 50kg huojumista..
Kertaakaan ei ole esm tullut vielä eteen soittopöytää, joka olisi oikeasti tukeva (=lue liki huojumaton) ilman, että siinä on joko alataso ja vinotuet, tai ihan helvetisti painoa... ellei sitten ole sekä alataso, helvetisti painoa sekä vinotuet.
Kannattaa tehdä se oikeesti tukevaksi sitten :) Jos haluaa seinään vetää kiinni, niin se kyllä estää sen sivuttaiskeikkumisen, mutta voihan siihen vielä varuiksi laittaa etureunaan pari kinttua maahan asti - jos vaan tilaratkasu sen sallii :)
Ja jos on ylimääräistä taskussa tai tilillä, niin ei muuta kuin googlettamaan esmes sanoilla dj table, dj desk. Maailma on pullollaan valmiita kestäviä pöytiä, räätälöitynä dj-käyttöön. Ei tarvii turhaan miettiä kestääkö seinä.
No, mul ei kestäis seinät eikä ole taskussa tai tilillä yhtään ylimääräistä, mut en kyl pöytää tarviikaan! :D
Seinään saa helposti, jos se seinä vaan on oikeasti kiveä. Yhden 6mm paksun 40mm pitkän ruuvin kesto kivessä on lähes 40kg eli parillakin ruuvilla pysyy tosi suuri pöytä. Suurin ongelma varmaan on sopivien kulmarautojen löytäminen ja sitä kautta levyn taipuminen.
Ts jos pöydän syvyys esim 500mm ja kulmaraudat 200mm, pitää pöytä olla tosi paksu jotta se ei lähde taipumaan ajan saatossa. Siten jos poraat levyn seinään suosittelen kulmarautoja jotka ovat vähintään 60% (mielellään 80%) pöydän syvyydestä ja pöydälle paksuutta 40mm. Tällöin taas tulee helposti eteen visuaaliset seikat ts kulmaraudat on pirun suuri ja tod näk aika rumia. Asiaa ehkä saattaa auttaa jos tilaa kulmaraudat piirrustusten mukaan esim paikalliselta metallityölinjalta. Voi suunnitella aika kivojakin juttuja ....
Jos kiinnität seinään kannattaa miettiä valmiiksi niin että saat sähköt esim pöydän keskeltä. Näyttää aika rumalta jos pöytä on pitkä ja joudut vetämään takaosan täyteen johtoa ja johdot nurkasta alas.
Tällainen tuli tänään hommattua:
Vielä täytyisi käydä hakemassa vetimet kaapinoville sekä keksiä joku patettiratkaisu miten vetää sähköt.
Mut hemmetin jees vaikuttais olevan ens alkuun. Sitten vaan soittimet paikalleen ja poppi soimaan.
Seuraava projekti taitaakin sitten olla vinyylikokoelman Discogsiin vieminen :D
Seuraava projekti taitaakin sitten olla vinyylikokoelman Discogsiin vieminen :D
Se onkin projektien projekti :D
Olis pitäny ymmärtää päivittää heti alkuun sitä, nyt on on miltei mahdottoman oloinen projekti.
Ei viittis käydä läpi noita kaikkia levyjä...
Helppoahan se olis jos olis vaan sata-parisataa levyä, mutta kun ei oo vaan "hieman" enemmän :(
Mulla on olemassa hienot suunnitelmat soittopöydästä, mutta en ole löytänyt vielä toteuttajaa. Yhden puuseppä-tuttavan on pitänyt jo n. 3 vuoden ajan tehdä se, mutta ei ole kiireiltään saanut aikaiseksi.
Kaverin vinkistä ostin sit paremman puutteessa tommosen. Kyljelleen käännettynä ajaa asiansa todella mainiosti, mahtuu teknarit ja mikseri hyvin ja tietysti bonuksena saa levyjäkin menemään. Soittokorkeuskin on aika optimaalinen. Sotkasta 75e, suosittelen.
Päätimpä juuri muuttaa hieman rakentelusuunnitelmaani..
Teenkin itse pöytälevyn lasista. Laitan tänne sit kuvia kun lasi tulee tehtaalta ja saan pöydän kasattua.
Soittokorkeuskin on aika optimaalinen. Sotkasta 75e, suosittelen.
Kork. käännettynä?
Soittokorkeuskin on aika optimaalinen. Sotkasta 75e, suosittelen.
Kork. käännettynä?
78cm
Sotkassa joitakin vuosia sitten töissä olleena, nykyisin toisessa ketjussa sisustusmyyjänä, en kenellekään voisi suositella tota cubic hyllyä soittopöydäksi.
Oikeesti, hyvä jos kestää kirjahyllynä :panic:
Kaada se vielä kumoon (suunniteltu vain pystyasentoon ;) ) ja lastaa siihen päälle teknarit+sekoitin joilla painoa useita kymmeniä kiloja ja luota siihen että koko paska ei hajoa alta... :panic:
Jesh, homma toimii hyvin!